מאגרי תמונות חינמיים ובתשלום

עולם התוכן הדיגיטלי הוא בהחלט מאוד עשיר, והוא טומן בתוכו מגוון רחב של תכנים, בין היתר גם תמונות וקבצי וידאו. לא מעט בעלי עסקים, מקדמי אתרים, מעצבים גרפיים ואנשי שיווק נעזרים במאגרי תמונות שונים לטובת העבודה השוטפת – מאגרים בתשלום וכמובן החינמיים המועדפים.

נכון, תמונות הן כלי מצוין לשיווק וקידום באינטרנט, ובלעדיהן התכנים שלנו היו די עירומים (ואפילו קצת עצובים). בחירת תמונות מושכלת יכולה לעשות את ההבדל בין קריאה של התוכן אצלנו באתר או עריקה לאחרים –  וזה חברים, שווה לא רק חשיפה בגזרה הדיגיטלית, אלא גם פוטנציאל גבוה להפוך את הגולשים לעוקבים וצרכנים.

רוב האנשים יחפשו תמונות ייחודיות, כאלה שלא פורסמו באתרים אחרים (כלומר, הגולשים עדיין לא פגשו אותן), ועם זאת יבקשו לשלם עליהן כמה שפחות (ואם אפשר לוותר על הקרדיט – מה טוב).
נשמע מאתגר? אולי. אבל זה בהחלט אפשרי.

לפני שצוללים פנימה – תודה רבה לאימבר כהן על הסיוע בכתיבת המאמר (תאמינו לי שהוא לא היה קורה בלעדיה…)

זכויות יוצרים באינטרנט

נתחיל בנושא שאולי יישמע לכם קצת כבד, אבל הוא ללא ספק משהו שכל מי שעוסק בשיווק דיגיטלי (על כל סוגיו) חייב להכיר –  זכויות יוצרים באינטרנט.

בגדול, אסור לקחת תמונות מהרשת ולהשתמש בהן למטרות עסקיות ללא אישור, ולו רק כי מדובר בהפרת זכויות יוצרים (מה שאומר שאתם חשופים לתביעה משפטית).
נעצור לחדד את עניין המטרות העסקיות, ונציין כי גם שימוש בתמונה בעמוד פייסבוק או בבלוג שלכם נחשב לשימוש מסחרי.

אז באילו תמונות כן מותר לכם להשתמש? בתמונות שצילמתם בעצמכם, תמונות ששילמתם עבורן או בתמונות שמאפשרות שימוש מסחרי חופשי.

ארגון creative commons הגדיר כמה וכמה סוגי רישיונות שימוש לתמונות, כאשר בלא מעט מקרים, אתם מחויבים להעניק קרדיט ליוצר התמונה, ולעיתים סוג רישיון השימוש אינו מאפשר לערוך את התמונה. לא אלאה אתכם בכל סוגי הרישיונות, אלא רק אציין שבכל הורדת תמונה ממאגר מסוים – חשוב לקרוא היטב את האותיות הקטנות, ולו כדי להבין מהו סוג הקרדיט שעליכם לתת ליוצר (אם בכלל), והאם עריכת התמונה מותרת.

נשמע מסובך? נכון.. אבל שניה לפני שאתם מתייאשים, טוב לדעת כי ברשת קיימים מאגרי תמונות לשימושים אישיים ומסחריים, כשלכל מאגר התנאים שלו, וכן – יש גם מאגרים חינמיים, שהורדת התמונות דרכם אינה מחייבת מתן קרדיט. נשמע קצת יותר מעודד, נכון?

לפני שנצלול לרשימת האתרים החינמיים המומלצים (וגם כמה אתרים בתשלום), חשוב להדגיש שברוב מאגרי התמונות תוכלו לבחור את גודל התמונה הרצוי לכם, ואף לבחור את סוג הקובץ שתרצו להוריד. חוץ מזה, יש לא מעט מאגרים בהם תוכלו למצוא אייקונים, איורים ואפילו קבצי שמע ווידאו, כך שהמגוון מאפשר היצע רחב של אפשרויות.

מאגרי תמונות ללא זכויות יוצרים

ברשת יש לא מעט מאגרי תמונות ללא עלות, חלקם טובים יותר וחלקם פחות. החשוב הוא למצוא אתרים שיאפשרו לכם להשתמש בתמונות בעמודי הפייסבוק שלכם, באתרי המכירה, בעיצובים הדיגיטליים ובקיצור – לשימוש מסחרי.

חשוב לציין שיש מאגרים חינמיים, שיבקשו מכם להעניק קרדיט לתמונות, ואילו ישנם מאגרים שלא יבקשו מתן זכויות יוצרים. מה עדיף? בגדול, זה תלוי בכם ובאופן שבו תשתמשו בתמונה, הרי באתר או ברשתות החברתיות, זה די פשוט להוסיף קרדיט, אבל במקרה של שימוש בתמונה בעיצוב מסוים או בניוזלטר – זה עלול להיות קצת בעייתי (ובעיקר לא אסתטי).

אז, שנעבור לאתרים?

Pixabay

פיקסביי הוא כנראה האתר המבוקש ביותר בגזרת מאגרי התמונות החינמיים לשימוש מסחרי, בייחוד כי יש היצע של תמונות בנושאים שונים, כשגולת הכותרת היא שאין כל צורך במתן קרדיט. מלבד היתרון הזה (שהוא די משמעותי), תוכלו לבחור את גודל התמונה הרצוי לכם.

החיסרון?

למרות שיש היצע של תמונות מגוונות, המגוון לא כל כך רחב, כך שלא בטוח שתמצאו את התמונה שאתם מייחלים לה. בכל מקרה כדאי לדעת, שלצד התמונות החינמיות, האתר יציע לכם גם תמונות חלופיות בתשלום משאטרסטוק, רק למקרה שיתחשק לכם לרכוש אותן.

Pexels

מדובר במאגר תמונות חינמיות, המכיל תמונות איכותיות ויצירתיות, כשניתן לבצע חיפוש ממוקד מטרה על מנת למצוא תמונות רלוונטיות. התמונות שמופיעות באתר נבחרות בקפידה על ידי העורכים, וחלקן נלקחות ממאגרי תמונות חינמיים נוספים. מלבד זאת, הוא מאפשר לגולשים להשתמש בתמונות שבמאגר ללא זכויות יוצרים.

Flickr

אחד ממאגרי התמונות המוכרים והגדולים הוא האתר הזה, כשבגדול מדובר על רשת חברתית, בה עולות תמונות של צלמים שונים. שימו לב שהורדת תמונות מאתר זה כרוכה במתן קרדיט, כשלכל תמונה יש רישיון משלה. כמו כן, משום שמדובר במאגר ייחודי, חלק מהתמונות הן בתשלום, ולכן אם אתם מעוניינים בתמונות חינמיות, יש לבצע חיפוש ייעודי בתוך המאגר.

Im Free

האתר הזה הוא למעשה מאגר המכיל תמונות שנבחרו בקפידה על ידי העורך, ולו כי מדובר בתמונותיהם של משתמשי אתר FLICKR. כמו כן, שימוש בתמונות הללו מחייב מתן קרדיט.

Death to stock

האתר מתפאר בכך שהוא מספק לגולשים תמונות וסרטונים אותנטיים, כשניתן להוריד מהאתר תמונות באופן חינמי. כמו כן, ישנם מסלולי פרימיום (בתשלום) החל ממסלול לעסקים קטנים וסטארט אפים, ועד למעצבים גרפיים ויוצרים. מלבד זאת, מידי חודש מתווספים לאתר קבצים נוספים, והם מיועדים בעיקר למנויי הפרימיום.

Unsplash

מאגר התמונות של UNSPLASH מציע שלל תמונות חינמיות ברזולוציה גבוהה, שצולמו על ידי צלמים ממקומות שונים בעולם, חלקם עוסקים בתחום כתחביב וחלקם מקצועיים. חוץ מזה, האתר מאפשר שימוש חופשי בתמונות, כשמדובר בשימוש ללא מתן זכויות יוצרים.

Freepik

זהו אחד האתרים הפופולאריים ביותר מבין מאגרי התמונות החינמיים ולא בכדי. באתר תמצאו מגוון רחב של תמונות, אייקונים וקבצי ווקטור להורדה ללא תשלום, כשאתם מחויבים לתת קרדיט בעת השימוש. טוב לדעת שלאתר יש גרסה בתשלום, שמאפשרת להשתמש בתמונות ללא קרדיט.

Stocksnap

אתר זה אידיאלי עבור לא מעט אנשים משום שהוא מאפשר להשתמש בתמונותיו לשימוש מסחרי וללא מתן קרדיט. מלבד העובדה שאפשר לראות תמונות חדשות, כאלו שהועלו ממש בימים האחרונים, אפשר גם לסמן את התמונות שאוהבים (מבלי להוריד אותן), ולחזור אליהן בשלב מאוחר יותר. ומה עוד? ובכן, בעמוד הייעודי תוכלו לראות לאילו תמונות יש כמות הורדות גדולה, ואילו תמונות סומנו כאהובות על ידי משתמשי האתר.

Freeimages

אתר נהדר להורדת תמונות חינמיות, ולו בשל העובדה שהוא מכיל מגוון רחב של תמונות בנושאים שונים. באתר יש אפשרות להוריד גם תמונות בתשלום, כך שכדאי לשים לב לזה בעת ההורדה. חוץ מזה, כדאי להקדיש כמה דקות ולקרוא על הרישיונות של התמונות, ולו כדי לוודא שהשימוש שתעשו בתמונות מקובל על בעלי האתר.

Lifeofpix

כבר בעמוד הבית של האתר, מתנוסס משפט באותיות בולטות, ולפיו באתר קיימות תמונות חינמיות ברזולוציה גבוהה. כמו כן, התמונות באתר ניתנות להורדה ללא הגבלת זכויות יוצרים לשימוש אישי ומסחרי, כשמידי שבוע מצטרפות למאגר תמונות נוספות וחדשות.

STOCK UP

התמונות המופיעות במאגר התמונות הזה, נלקחות ממעל 30 מאגרי תמונות חינמיים נוספים (שכמובן אישרו את שיתוף הפעולה ביניהם), מה שמאפשר לאתר להציג לגולשים כמות מכובדת של תמונות מגוונות. כמו כן, מאחר והתמונות נלקחות מכמה מאגרים שונים, הרישיון בין התמונות הוא שונה, כך שכדאי לוודא בטרם השימוש בתמונה מהו סוג הקרדיט הנחוץ עבורה.

Styled stock

התמונות שבאתר Styled stock, הן בעיקר תמונות לייף סטייל, אך הן מתאימות למגוון רחב של פרויקטים. ניתן להשתמש בתמונות לשימוש מסחרי, רק חשוב לדעת שישנן תמונות שכפופות לזכויות יוצרים של מותגים המופיעים בהן.

RESHOT

מאגר תמונות חינמי המותר לשימוש מסחרי, המציג מגוון תמונות כשחלקן נראות אותנטיות וחלקן נראות יותר מבוימות. בתחתית העמוד הראשי תוכלו לראות את הקטגוריות המובילות באתר, אך מומלץ לכתוב בשורת החיפוש את הקטגוריה הרצויה לכם כד למצוא את התמונות המתאימות ביותר.

אתרים חינמיים של צלמים מקצועיים

Pic Jumbo

במאגר זה, השייך לצלם Victor Hanacek, תמצאו שלל צילומים, רקעים ותמונות באיכות רזולוציה גבוהה. האתר מחולק ללשוניות לפי קטגוריות, כשכמובן תוכלו לחפש נושא מסוים בשורת החיפוש של האתר. בגדול, התמונות במאגר הן גם לשימוש מסחרי, אך שימו לב שבהצהרת האחריות באתר מצוין כי חלק מהתמונות עשויות לכלול צילומים של מותגים המעוגנים בזכויות יוצרים.

Gratisography

אתר Gratisography הוא למעשה מאגר התמונות של ראיין מקגווייר, צלם מקצועי ומוכשר במיוחד. תשמחו לשמוע שהתמונות (הייחודיות, יש לציין) ניתנות להורדה בחינם, וללא מתן קרדיט. לדברי הצלם מדובר בתמונות שלא תמצאו באף מקום אחר, כאלה שיסייעו לכם לבלוט בנוף האינטרנטי. האם הוא צודק? היכנסו לאתר, ותחליטו בעצמכם ?

Splitshire

אם אי פעם תחפצו בתמונות מקצועיות בחינם שצולמו על ידי צלם מקצועי, תדעו שתמצאו את מבוקשכם באתר הזה. במאגר התמונות יש לא מעט תמונות מרהיבות ואמנותיות, אותן ניתן להוריד ללא תשלום וללא מתן קרדיט ליוצר. בעל האתר מספר שהתמונות הללו שהו לא מעט זמן בדיסק הקשיח שלו ללא מעש, מה שגרם לו להקים את האתר ולאפשר להמונים להשתמש בתמונותיו. כמו כן, הוא מציין שאפשר להשתמש בתמונות לשלל שימושים, אך כמובן לא למכור אותן או להשתמש בהם בפרויקטים בעלי תוכן שאינו הולם.

kaboompics

אתר kaboompics, הוא מאגר התמונות של צלמת בשם קרולינה, שמפרסמת את תמונותיה במאגרי תמונות כמו PEXEL או PIXABY, וכמובן היא משתפת אותן גם באתר שהקימה. התמונות מאושרות לשימוש מסחרי, ואין צורך במתן קרדיט (למרות שקרולינה תעריך מאוד אם תתנו ייחוס לאתר שלה).

מה מיוחד באתר הזה ומבדל אותו ממאגרי תמונות אחרים? אז זהו, שאם אתם מחפשים תמונות בעלי מוטיב של צבע מסוים – זה בהחלט אפשרי! מתחת לשורת החיפוש ישנו סרגל צבעים, כך תוכלו לבחור את הצבע הרצוי, ולקבל תוצאות בהתאם. מדליק, לא?

תמונות בנישות ספציפיות

לעיתים, אנחנו זקוקים לתמונות איכותיות בנישות מאוד מסוימות, בין אם זה עבור אתר שעוסק בתחום מסוים (למשל, אוכל), ובין אם זה עבור פרויקט בודד. נכון, אפשר למצוא במאגרי התמונות שלל צילומים מתאימים, אך טוב לדעת שישנם מאגרי תמונות נישתיים. סקרנים? הנה כמה מהם:

יש לא מעט נכסים דיגיטליים בתחום הקולינרי, החל מבלוגרים ועד לעמודי פייסבוק של עסקים בתחום. אתר foodiesfeed, מציע לגולשים מגוון רחב של תמונות מהעולם הקולינרי בחינם. למעשה, האתר מהווה קהילה נהדרת לכל צלמי האוכל, ולו כי המאגר מורכב מתמונותיהם של צלמים רבים בתחום.

אתר נוסף בתחום הקולינרי הוא scatterjar, שמספק לגולשים שלל תמונות חינמיות לשימוש אישי ומסחרי, ללא מתן זכויות יוצרים (למרות שהם מאוד ישמחו אם תעניקו להם קרדיט). מידי חודש מתווספות תמונות נוספות לאתר, כך שהוא מתעדכן בתדירות גבוהה.

במאגרי התמונות החינמיים, לא תמיד קל למצוא תמונות טבע איכותיות ויצירתיות, ולכן כדאי לפנות דווקא לאתר ייעודי שמציג שלל צילומי טבע ונוף (ואפילו צילומים של שמי הלילה!), הלוא הוא freenaturestock של הצלם אדריאן פלטייר. לא רק שהתמונות מאושרות לשימוש מסחרי וללא מתן קרדיט, בעל האתר מציין כי מידי יום מתווספת לפחות תמונה חדשה אחת, כך שהאתר מתעדכן לעיתים קרובות.

אם אתם מחפשים תמונות וינטג', כלומר, תמונות היסטוריות בשחור לבן, האתר הזה יאפשר לכם להוריד אותן ישירות אל המחשב. נכון, זה אמנם לא מאגר תמונות סטנדרטי, אבל הוא ללא ספק יכול להיות נהדר עבור מנהלי נכסים דיגיטליים שעוסקים בתכנים היסטוריים.

מאגרי תמונות בתשלום

לצד מגוון האתרים החינמיים, מצאתי לנכון להמליץ על כמה אתרי תמונות בתשלום. לכל אתר יש מסלולי פרימיום משלו, ואף חלק מהמאגרים מציעים מסלולים גמישים. אגב, אם תנסו להוריד את התמונות הללו ללא תשלום, על התמונה תתנוסס בגאווה חותמת מים עם שם האתר.

123RF

מאגר התמונות 123RF הוא בין המאגרים הפופולאריים ביותר בקרב מעצבים גרפיים, ולו כי  הוא מכיל מגוון רחב של קבצים, כך שלצד התמונות, תמצאו בו גם לא מעט קבצי ווידאו או אודיו (שהרי גם לקבצי שמע ווידאו יש זכויות יוצרים, שצריך וחייב לכבד), וכן, גם קבצי וקטור. באתר קיימים כמה מסלולים למנויים (לצד החבילה הבסיסית כמובן), כך שבהחלט תוכלו לבחור את המסלול האידיאלי ביותר בעבורכם, ובתקציב שמתאים לכם. חוץ מזה, שזה מעולה למי שזקוק לתמונות באופן יומי, משום שהמסלולים מאפשרים רכישת תמונות פר יום.

Shutterstock

בין מאגרי התמונות המוכרים ביותר, בהחלט ניתן לציין את שאטרסטוק, שמספקת לא רק תמונות, אלא גם קבצי וקטור, וידאו, איורים ועוד. למאגר יש כמה מסלולים שונים, ואפילו מסלולים הכוללים בתוכם מספר משתמשים (נהדר עבור חברות וארגונים).

DepositPhotos

מאגר התמונות של DepositPhotos, הוא מאגר שאנחנו משתמשים בו לא מעט בחברה, ולו כי הוא מכיל מגוון רחב של תמונות בנושאים נושאים. רכישת התמונות דרך האתר מתבצעת בדרך די נוחה, ואף ניתן לבחור חבילת תמונות לתשלום (כמות חודשית מסוימת), לרכוש כמות תמונות באופן חד פעמי או לחלופין, לרכוש מנוי חודשי או שנתי – שקלו את הרכישה האידיאלית עבורכם בהתאם לצורך שלכם.

כדאי לדעת: במאגר זה ישנו מסלול גמיש. מה זה אומר? ובכן, זה אומר שאם בחודש מסוים לא השתמשתם בכל התמונות עליהן שילמתם מראש, הן נצברות, ותוכלו להשתמש בהן בחודש שלאחר מכן.

 Dreamstime

באתר יש מאגר תמונות רחב באיכות גבוהה, כשבעמוד הראשי ניתן לראות כי לאתר יש לקוחות גדולים כמו "קוקה קולה" או "איקאה". בגדול, הרישיון של המאגר מאפשר להוריד את התמונה פעם אחת בלבד, כשניתן להשתמש באותה התמונה כמה פעמים שרוצים, כמובן בהתאם להגבלות שהאתר מציב.

StockUnilimited

בשונה ממאגרי התמונות השונים, מסלולי המנויים של האתר הזה מציעים כמה אפשרויות תשלום, כשהבסיס הוא די ברור: תשלמו סכום מסוים לזמן מסוים, ובזמן הזה תוכלו להוריד את כל הקבצים שנחוצים לכם (כן, כן – ללא הגבלה!). תוכלו לרכוש חבילה חודשית ולהוריד הרבה מאוד תמונות מהאתר, ותוכלו לבחור בחבילה ל3 שנים.

מה היתרון? שבמעט כסף ניתן לקבל כמות תמונות גדולה. והחיסרון? אם תבחרו במנוי לחודש בודד, לאחר תום התקופה לא תוכלו להוריד תמונות נוספות, וזה עשוי לפגוע בספונטניות של העלאת התמונות. נכון, אם יצרתם גאנט מבעוד מועד, תוכלו להיערך ולרכוש בחודש אחד את כל התמונות הנחוצות לכם, אבל אם תצטרכו תמונות נוספות לתכנים ספונטניים – תיאלצו לבצע רכישה מחודשת (גם אם לא מהאתר הספציפי הזה).

מלבד זאת, חשוב לציין שמאגר התמונות אינו רחב כמו במאגרי התמונות המתחרים. אבל האם זה דיל ברייקר? תלוי בכם ובצרכים שלכם. יש אנשי תוכן ומקדמים שזה דווקא עשוי להתאים להם, ולו בשל המחיר האטרקטיבי.

רגע לפני שניפרד…

אם לא הצלחתם למצוא את מבוקשכם באתר חינמי מסוים, אל תוותרו. חפשו באתר חינמי אחר – יש לא מעט אתרים נהדרים ברשת. אם אתם עומדים להשתמש במאגרי התמונות לא מעט, ייתכן ותעדיפו להירשם למאגרי פרימיום. כך או כך, לכל אתר יש היצע תמונות וזכויות שימוש משלו, ואלה צריכים להיות הפרמטרים שינחו אתכם.

בין אם תבחרו במאגרים חינמיים ובין אם לא, מוטב לקרוא את זכויות היוצרים הנדרשות לכל תמונה, ולוודא שהשימוש המסחרי מותר, או לחלופין להבין איזה סוג קרדיט נחוץ. כמעט בכל אתר תמצאו עמוד או אזור תוכן, שמסביר מה מותר ומה אסור לעשות עם התמונות הללו – אל תקלו ראש בנושא, וקראו זאת לעומק.

ומה עכשיו? ובכן, עכשיו זה זמן טוב להסתער על אתרי התמונות, לבחור את המאגרים האידיאלים ביותר בעבורכם, ולשמור אותם במועדפים ?

עידן בן אור

יועץ קידום אתרים ושיווק דיגיטלי

תוכן עניינים

5 מחשבות על “מאגרי תמונות חינמיים ובתשלום”

  1. בתור אחד שמתחיל ללמוד עיצוב, כרגע אני מרגיש שאני חייב להודות שהכתבה תורמת מאד ועוזרת למחקר לימודי במקומות קצת לא צפויים.
    אז רק רציתי להגיד, תודה ענקית על זה.!(:

  2. ליצ'י מגשי פירות

    אני שואל לגבי תמונות מ pixabay, האם מותר לי להשתמש משם לתמונות מסחריות, אני לא רוצה שיהיה בעיות של זכויות יוצרים. אשמח לקבל תשובה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרי קידום אתרים נוספים

הקשר בין תוכן איכותי לקידום אתרים ידוע לנו כבר שנים. השפעתם של פרמטרים שונים עלתה וירדה אך הפרמטר היחיד שיעילותו...

07.01.2015
|כתיבת תוכן